over de film cast & crew trailer techniek muziek nieuws contact
Droomkind, een Film van Erik de Goederen
Cast & Crew


Een droomteam

Droomkind werd gemaakt met een minimale bezetting van de crew. Scenarioschrijver Erik de Goederen was tevens regisseur, cameraman, geluidsman, editor en producent. Daarnaast werd hij <Pepijn Borst in Droomkind>geassisteerd door Wouter de Goederen die hand- en spandiensten verrichtte tijdens de beeldopnames en die later intensief geholpen heeft bij het maken van de geluidsopnames voor de nasynchronisatie. Tijdens de beeldopnames heeft ook Jorijn Borst af en toe geassisteerd, met name in de catering. Additionele geluidsopnames zijn door Johan Oudshoorn gemaakt. De muziek is gecomponeerd en uitgevoerd door Hans van Manen.

De cast bestaat uit Pepijn Borst in de hoofdrol en de regisseur zelf in een bijrol. Het scenario was vanaf het begin geschreven met Pepijn als beoogd acteur. Hij was bekend met alle omstandigheden van de filmlocatie en hij was vertrouwd met alle handelingen die hij zou moeten verrichten. Dit maakte dat hij volkomen naturel in zijn rol paste. Met ieder ander kind was de film waarschijnlijk niet mogelijk geweest.
<Pepijn Borst in Droomkind>
Buiten de direct betrokkenen op de set en in de productie was de steun van met name de ouders van Pepijn van grote waarde. Het onvoorwaardelijke vertrouwen dat zij aan het hele maakproces geschonken hebben gaf een enorme vrijheid om de film zonder vervelende compromissen te maken.